torsdag 6 februari 2014

Mums på kvällen!




















Ta en skål och skeda upp krämig turkisk yoghurt och din egengjorda musli. Det är gott med kanel eller gojibär på. Receptet jag använder är från Ulrika Davidssons bok GI för hela familjen. Supergott!
Sätt ugnen på 225 grader

200 g blandade nötter, ta det du har hemma som mandel, hasselnötter, valnötter, cashenötter
6 dl dinkelflingor
6 dl havregryn
2 dl solroskärnor och/eller pumpafrön
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
3 dl vatten
5 msk neutral olja
3 msk honung

Hacka nötterna grovt och lägg i en stor bunke. Häll i dinkelflingor, havregryn, solroskärnor/pumpafrön, kokosflingor, linfrö och rör om. Blanda i vatten, olja och honung. Rör om med händerna. Häll ut i långpanna med smörpapper i botten. Sätt in i mitten av ugnen 20-30 min. Håll koll och rör om då och då. Låt muslin kallna och häll upp i en fin burk.




































Den som spar hon har.. underbar burk från Arbrå ångbageri. Pepparkakorna är slut för länge sedan och nu platsar muslin  perfekt! Rött är den senaste färgen på dessa underbara pepparkaksburkar, psst du kan göra dina egna ettiketter och klistra på burken (klicka på länken ovan). Jag behöver väl inte säga att pepparkakorna är farligt goda, utan transfetter och konerveringsmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar